Türk Dünyası Felsefe Araştırmaları ve Uygulama Merkezi (TÜFAM), II. Türk Dünyası Eğitim, Kültür ve Birliktelik Çalıştayı’na katıldı

II. Türk Dünyası Eğitim, Kültür ve Birliktelik Çalıştayı, TÜFAM’ın da katılımıyla gerçekleşti. Dört gün süren etkinlikte Türk Dünyası’nda ortak dil, ortak değerler, ortak eğitim programlarına ilişkin konular görüşüldü.

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de 31 Temmuz’da başlayan II. Türk Dünyası Eğitim, Kültür ve Birliktelik Çalıştayı,  3 Ağustos 2015’te Avusturya’nın başkenti Viyana’da kapanış oturumu ile sonuçlandırıldı.

Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Başkurdistan (Rusya Federasyonu), Ukrayna, Azerbaycan, Moğolistan ve Kosova’daki üniversitelerden rektörlerin, dekanların ve akademisyenlerin katıldığı toplantılara TÜFAM da katıldı.

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Türk Dünyası Felsefe Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu ile Dekan Yardımcısı ve Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sırrı Akbaba çalışma gruplarında yer aldı.

Üsküdar Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Kırgızistan- Türkiye Manas Üniversitesi, Kırgızistan İ. Arabayev Üniversitesi, Kosova Türk Öğretmenler Derneği, TÜRKDEB, TİKA, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı, Oğuzeli Belediyesi ve EPÖDER tarafından desteklenen çalıştay kapsamında Türk büyükelçilikleri tarafından resepsiyonlar da verildi.

Türk Dünyası’nda ortak dil, ortak değerler, ortak eğitim programları konularında iş birliği konuları tartışıldı ve yapılması gerekenler hakkında görüş birliğine varıldı.

6-budin-kalesi.jpg
6-tika-yoneticisi-nuri-kilic-ile.jpg